Resultaten voor vlag van suriname

vlag van suriname
SurinamInfo NL Vlag Wapen.
De vlag heeft de vorm van een rechthoek. Hierop zijn vijf horizontale balken en een vijfpuntige ster terug te vinden. De horizontale balken hebben van boven naar beneden de kleuren groen wit rood wit en groen in een verhouding van 214. De ster in het midden van de vlag heeft een gele kleur en heeft één punt naar boven en twee punten naar beneden. De kleur groen symboliseert hoop en de vruchtbaarheid van de Surinaamse grond.
tweedehands koffiemachine horeca
Vlag en wapen SZOS.
De ster staat voor opoffering eensgezindheid en gerichtheid op een gouden toekomst en symboliseert tevens de eenheid van de verschillende etnische groepen. De kleuren hebben de volgende betekenis. het groen staat symbool voor de vruchtbaarheid van Suriname en het nieuwe Suriname. het wit staat voor gerechtigheid en vrijheid. het rood symboliseert de liefde voor het vaderland. de gele ster is het symbool van de opofferende eensgezindheid en de gouden toekomst. Het wapen van Suriname. De woorden justitia pietas en fides staan voor gerechtigheid vrede en trouw. Twee indianen de oudste bewoners van Suriname houden het schild vast. De indiaan links heet Justitia terwijl de rechter indiaan de naam Trouw draagt. Het zeilschip aan de linkerkant van het schild symboliseert de geschiedenis van Suriname.
muursticker
Wapen en Vlag Ram's Roti West.
Het wapen van Suriname. Op de onafhankelijkheidsdatum van Suriname kreeg de Republiek een officieel wapen waarin een aantal elementen uit het oude niet officiële wapen is opgenomen zoals het devies Justitia Pietas Fides gerechtigheid liefde trouw de Indiaanse schilddragers en het schip. Deze drie elementen zijn al te vinden op het zegel dat in 1683 werd vastgesteld door de Geoctroyeerde West-Indische Compagnie. De linkerhelft aldus de toelichting van de regering symboliseert het verleden waarin de slaven en contractarbeiders per schip werden aangevoerd.
kpn
De Surinaamse vlag NooN.
23 mei De Surinaamse vlag. Geplaatst op 1420h in Weetjes door NooN Redactie. De nieuwe Surinaamse vlag heeft net als de oude vlag een betekenis. De rode kleur staat voor de vooruitgang en het vechten voor een beter bestaan. De groene kleur staat voor de vruchtbaarheid van het land. Dat wil zeggen de natuur en bijvoorbeeld het fruit wat daar kan groeien. Het wit in de vlag staat voor vrede. De gele ster staat niet alleen voor de eenheid van het volk maar ook voor een gouden toekomst.
millers juice
Gehuld in de oude vlag van Suriname Hart Amsterdammuseum.
op 15 juli 2013. Gehuld in de oude vlag van Suriname. Normaal gesproken moet Patricia Mayland Paramaribo 1964 werken op 1 juli maar vandaag is ze vrij. Dus komt ze voor het eerst kijken op Keti Koti in het Oosterpark. Het is een speciaal jaar en er zijn veel leuke optredens. Op Patricias schouderdoek staat een leus die ze vertaalt als Ik hang maar ik ben er nog. Ik ben er soms mee bezig zegt ze over het slavernijverleden maar ik heb het niet meegemaakt. Toch heeft ze een bijzondere jurk aan waarmee ze vandaag veel opmerkingen vangt.
Republiek Suriname Overheid Vlag.
De Surinaamse vlag is een belangrijk symbool voor ons land. Op officiële gelegenheden en gebouwen wappert de Surinaamse vlag. De vlag van Suriname bestaat uit een veld in de vorm van een rechthoek waarop vijf horizontaal lopende balken en een vijfpuntige ster voorkomen. De kleuren maten en de symboliek van de vlag zijn nauwlettend bepaald. Voor een te downloaden document verwijzen we u naar huisstijl nationale vlag. De kleuren van de vijf horizontaal lopende balken zijn onderscheidenlijk groen wit helder rood wit groen. De groene kleur is samengesteld uit negen delen chromaatgroen en een deel wit. De helder rode kleur is samengesteld uit vier delen helderoranje vermiljoenrood en zes delen karmijnrood geranium.
Vlag van Suriname Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De vlag van Suriname ratio 23. Vlag van Suriname van 1959 tot 1975. Vlag van de Gouverneur van Suriname van 1959 tot 1975. De nationale vlag van Suriname is de vlag van de Republiek Suriname. Hij werd officieel in gebruik genomen op 25 november 1975 bij de viering in het sportstadion van het bereiken van de onafhankelijkheid van het land. De vlag bestaat uit vijf horizontale strepen van boven naar onderen in de kleuren groen dubbele breedte wit rood viervoudige breedte wit en groen dubbele breedte. In het centrum van de vlag bevindt zich een gele vijfbenige ster.
Oorspronkelijke ontwerper Surinaamse vlag overleden Waterkant.
Oorspronkelijke ontwerper Surinaamse vlag overleden. 17 september 2016 24 reacties Maatschappij Nieuws uit Suriname Uitgelicht. PARAMARIBO 17 sep Vandaag overleed Jack Pinas de oorspronkelijke ontwerper van de Surinaamse vlag in een ziekenhuis in Suriname. De 91-jarige Pinas die al enige tijd sukkelde met zijn gezondheid was een markante Surinamer die tijdens zijn werkzame leven grote invloed had in diverse sectoren van het land. Pinas was een vooraanstaand vakbondsleider tekenleraar grafisch ontwerper en gedurende 25 jaar geografisch kaartenmaker voor het nationaal Planbureau. Hij nam in 1975 deel aan een internationale prijsvraag voor een Surinaamse vlag voor de toen nog aanstaande republiek. Deze werd uitgeschreven door de zittende regering-Arron.

Contacteer ons

-- tours suriname
-- suriname holidays
-- resorts in suriname
-- trips suriname
-- suriname travel
-- suriname hotel
-- suriname trips
-- does travel suriname
-- trips in suriname
-- rough guide suriname
-- suriname wiki
-- suriname flag
-- suriname map