Zoeken naar kleuren surinaamse vlag

kleuren surinaamse vlag
De Surinaamse vlag NOON.
Posted in Archief 2012. by Cindy van Veen on mei 23 2012. De nieuwe Surinaamse vlag heeft net als de oude vlag een betekenis. De rode kleur staat voor de vooruitgang en het vechten voor een beter bestaan. De groene kleur staat voor de vruchtbaarheid van het land. Dat wil zeggen de natuur en bijvoorbeeld het fruit wat daar kan groeien. Het wit in de vlag staat voor vrede. De gele ster staat niet alleen voor de eenheid van het volk maar ook voor een gouden toekomst. De geheimen van Fort Zeelandia. 1 comment for De Surinaamse vlag.
alimentatieonderzoek
Republiek Suriname Overheid Vlag.
De Surinaamse vlag is een belangrijk symbool voor ons land. Op officiële gelegenheden en gebouwen wappert de Surinaamse vlag. De vlag van Suriname bestaat uit een veld in de vorm van een rechthoek waarop vijf horizontaal lopende balken en een vijfpuntige ster voorkomen. De kleuren maten en de symboliek van de vlag zijn nauwlettend bepaald. Voor een te downloaden document verwijzen we u naar huisstijl nationale vlag. De kleuren van de vijf horizontaal lopende balken zijn onderscheidenlijk groen wit helder rood wit groen. De groene kleur is samengesteld uit negen delen chromaatgroen en een deel wit.
schuifdeur
De Surinaamse vlag bestond vroeger uit vijf gekleurde sterren.
Quote from Su-Vlag on 18-02-2009 150406 GMT-1. Wat is het nou precies de betekenis van de kleuren van de Surinaamse vlag? Dat het de verschillende rassen in Suriname presenteert hoor ik voor het eerst. De huidige Surinaamse vlag is ontworpen door mijn grootvader en het is nooit de bedoeling geweest om de met kleuren de vesrchillende rassen te symboliseren. Ook op school heb ik dat niet zo geleerd! De kleuren van de vlag symboliseren het volgende. Groen voor de Vruchtbaarheid van het land. Wit voor de Vrede in het land. Rood voor de Liefde en Rechtvaardigheid in het land. De Gele vijfpuntige ster voor de Eenheid tussen de verschillende rassen in het land.
nail
Vlag van Suriname Suriname Het Replubliek van Suriname.
Na verloop van tijd dat ze sommige delen van Oost-Suriname onder controle had. Gedrukt in Vexilla Nostra nr. 148 januari / februari 1987 gebruikten ze de nationale vlag maar met sommige kleuren veranderd bijvoorbeeld. de gele ster werd veranderd in zwart. Helaas is de andere wijzigingen worden niet vermeld. De huidige vlag van Suriname werd opgericht bij decreet van de gouverneur Johan H. Ferrier van 25 november 1975 afschaffende Besluit GB 1.929 No.105 van 8 december 1959 en de bijlage gaf constructiedetails officiële kleur specificaties en de originele symboliek van de vlag. Het werd gepubliceerd in de Staatscourant van Suriname No.160 van 24 november 1975 en hier zijn enkele uittreksels uit te vragen.
baklijst
Surinaamse Vlag SurinamVacations.
Het eerste ontwerp van de Surinaamse vlag was het Nederlandse rood wit en blauw met een vijfpuntige ster in het midden. Dit ontwerp heeft de stemmingen niet overleefd omdat met geen rekening hield met de zeer sterke nationalistische gevoelens die toentertijd in de staten bestond. De vlag die in 1959 werd geïntroduceerd was typerend voor de vredelievende manier waarop de in Suriname aanwezige bevolkingsgroepen met elkaar leefde. In die tijd maakte men gebruik van kleuren om de grootste bevolkingsgroepen mee aan te duiden.
informatie Suriname 1.
De vlag van de Republiek Suriname bestaat uit een rechthoekig veld waarop vijf horizontaal lopende balken resp. groen wit rood wit groen en een vijfpuntige gele ster voorkomen. Deze vlag is ontworpen door Jacques Herman Pinas. De regering Arron schreef aan de vooravond van de Onafhankelijkheid een wedstrijd uit. Het groen aldus de toelichting van de regering symboliseert de vruchtbaarheid van Suriname tevens verbeeldt deze kleur de hoopvolle verwachting het nieuwe Suriname. Het wit symboliseert gerechtigheid en vrijheid.
Vlag van Suriname Wikipedia.
Vlag van de Gouverneur bewerken. De vlag van de Gouverneur droeg de kleuren van de Nederlandse vlag tweemaal als fragment onder en boven. Deze fragmenten op de vlag moesten symbool staan voor de band met het moederland van Suriname het Koninkrijk der Nederlanden. Gecentreerd in het midden van het witte veld is een miniatuur versie te zien van de toenmalige vlag. Deze vlag is goedgekeurd door de Hoge Raad van Adel Den Haag op 14 maart 1966. Achtergronden ontstaan oude vlag. Vlaggen van staten en afhankelijke gebieden in Zuid-Amerika. Lijst van vlaggen van Zuid-Amerika.
symboliek van kleuren.
Symboliek kleuren van de Surinaamse vlagxmlnamespace prefix o ns urnschemas-microsoft-comofficeoffice? Ook de kleuren van een vlag hebben vaak een betekenis. Als voorbeeld nemen we de Surinaamse vlag. Deze vlag bestaat sinds 1975. Toen is hij samen met het wapen en het volkslied van Suriname officieel vastgesteld.Dit was tijdens de onafhankelijkheid van het land. xmlnamespace prefix o ns urnschemas-microsoft-comofficeoffice? De vlag heeft een rechthoekige vormwaarop vijf horizontale balken lopen en in het midden staat een vijf-puntige ster. De kleuren van de vijf horizontale lopende balken zijn. groen negen delen groen en n deel wit. De vijfpuntige ster is geel. Rood symboliseert vernieuwing liefde en progressiviteit.

Contacteer ons

-- suriname bank
-- suriname culture
-- current time suriname
-- suriname independence
-- suriname economy
-- places to go suriname
-- all travel service suriname
-- places to go in suriname
-- spoken in suriname